Mediation

Mediation is een alternatieve manier om snel uit een (meestal) zakelijk of bestuurlijk geschil te komen, zonder dat de gang naar een rechtbank nodig is. Mediation is een interventie van een bemiddelaar (de mediator) om twee of meer personen, partijen of groepen die een geschil hebben met elkaar in gesprek te brengen teneinde onderling tot een oplossing te komen. Met mediation lost u zelf het probleem op, samen met de persoon waarmee u het conflict heeft. De onafhankelijke mediator helpt u daarbij. De mediatior brengt de communicatie weer op gang, begeleidt de gesprekken en bewaakt het proces.

Mediation is vooral nuttig als de communicatie verstoord is, als rechtstreekse onderhandeling tussen de partijen belemmerd wordt door een wederzijds gebrek aan vertrouwen, of als er sprake is van een escalatie. Mediation kan zelfs werken als een van beide partijen zo kwaad of beledigd is, dat deze weigert nog langer met de andere partij te praten.

Dergelijke conflicten kunnen u zelf, maar ook uw organisatie verlammen en economische schade toe brengen. Daarnaast is de gang naar de rechter kostbaar. Wij bieden u dit product aan om u te ontzorgen en de kosten te minimaliseren. Zodat u weer snel de focus daar kunt leggen waar het binnen uw bedrijf werkelijk om gaat.

Voor mediation maakt Havenland gebruik van Mr. Dr.  J.G.L. (Anne) van Nus,  advocaat en NMI register mediator. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring binnen de duurzame sectoren van bestuursrecht en ondernemingsrecht. Ze heeft daarnaast de aantekeningen agrarisch recht, met zeerecht.

Samen met haar hebben wij voor gemeente de cursus "Recreatieontwikkeling en ruimtelijke ordening". ontwikkeld.

Sfeerbeeld: golven.