Terugverdientijd zonnepanelen

Zonne-energie is al jaren hot, bij particulieren en bij bedrijven. Voor particulieren is het vaak wel rendabel om in zonnepanelen te investeren, maar voor bedrijven gaat dat lang niet altijd op. Het ene bedrijf verdient de investering binnen 4 jaar terug, de ander nooit. Onderzoek daarom uw rendement op zonne-energie met onze scan. De zonnepanelenscan van HavenLand checkt objectief en geeft inzicht in uw specifieke situatie. En wij checken gelijk of het wel past op uw bedrijf en geven een overzicht van de huidige subsidies op zonne-energie.

 

Neem contact met ons op   info@havenland.nl of vul direct de vragenlijst in.

 rendement zonnepanelen onderzoeken

Achtergrond:

Wees kritisch t.a.v. het rendement van zonnepanelen.

U moet kritisch zijn op de vraag of het interessant voor u is om zonnepanelen te plaatsen. Bij bedrijven spelen fiscaliteit, het energieverbruik, de grootte van de aansluiting op het net en de prijs van energie een belangrijke rol. Kunt u de stroom zelf gebruiken? Kunt u meerwaarde creëren? Kunt u stroom verkopen? Inventiviteit met een gezonde dosis realisme is geen overbodige luxe. HavenLand levert een objectief en onafhankelijk antwoord op uw vragen: de zonnepanelenscan. 

Wij rekenen uw specifieke situatie door. wij geven duidelijk aan of zonnepanelen voor U rendabel zullen zijn, hoe groot de installatie moet zijn, wat dit kost en of dit wel past op uw gebouwen. Uit onze scans blijkt dat zonnepanelen meestal in 5 - 25 jaar worden terugverdiend. Het motto luidt dus bij investeren in zonne-energie: eerst rekenen, dan pas tekenen.

Hoe berekent u Uw rendement?

Vul onze vragenlijst in, stuur hem op. Wij maken dan een rapport op, waarin u stap voor stap kunt lezen welke installatie bij u past en hoe lang of kort de terugverdientijd is. Dit alles in een bondige rapportage. Vele bedrijven gingen u voor. Van jachthavens tot kamerverhuurbedrijven, van kampeerhoeves tot adviesbureau's. Van particuliere woonhuizen tot bouwbedrijven.

Uit onderzoek onder 300 bedrijven blijken er enorme verschillen te zijn in terugverdientijd. Hiermee is het belang van individuele advisering direct zichtbaar.

 

Objectief advies

Een voorbeeld van een scan kunt u hier downloaden. Onze zonnepanelenscan is een onafhankelijke scan. Wij leveren geen zonnepanelen en hebben er dus geen belang bij u een gekleurd advies te verstrekken. Wij leveren u een zorgvuldig, individueel inzicht, met onderbouwing.

Wij kunnen ook de rest voor u regelen

Mocht u na de scan over willen gaan tot aanschaf van zonnepanelen, dan helpen wij u graag verder. Dan zoeken we naar mogelijkheden om nog meer waarde uit de zonnepanelen te halen. Indien nodig door samenwerking met buren of klanten. Daarin zijn wij erg creatief. Of door aansluiting bij een inkoopcollectief om de prijs laag te krijgen. We vragen subsidie aan, we regelen plaatsing en installatie voor u. Ontzorgen, noemen wij dat. Precies zoals u het wilt.

Sfeerbeeld Sfeerbeeld: golven.