Analyse van het rendement.

Er is een grote variatie in het rendement van zonnepanelen per bedrijf. Elke ondernemer moet kritisch zijn op de vraag of hij/zij wel zonnepanelen zou moeten plaatsen. Niet alleen het technisch rendement is van belang, maar vooral fiscaliteit, energieverbruik, de aansluiting op het net en de hoogte van heffingen spelen een belangrijke rol. 

De terugverdientijd van zonnepanelen is mede afhankelijk van uw energiegebruik. In onderstaande grafiek wordt de spreiding in terugverdientijd voor 300 bedrijfssituaties weergegeven. Uit deze spreiding komt duidelijk naar voren dat er tussen bedrijven – die op het eerste gezicht goed vergelijkbaar lijken – enorme verschillen zijn in terugverdientijd. Hiermee is het belang van individuele advisering dus direct zichtbaar. HavenLand heeft daarvoor de zonnepanelenscan.

Energieverbruik en terugverdientijd

 

Bron: LTO Noord

Het advies van HavenLand is objectief

Kunt u de stroom zelf gebruiken? Kunt u meerwaarde creëren? Kunt u stroom verkopen? Inventiviteit met een gezonde dosis realisme is geen overbodige luxe. De basis voor het realisme is ons objectieve en onafhankelijke advies. Een voorbeeld van de zonnepanelenscan kunt u hier downloaden. Onze zonnepanelenscan is een onafhankelijke scan. Wij leveren geen zonnepanelen en hebben er dus geen belang bij u een gekleurd advies te verstrekken. Wij leveren u een zorgvuldig, individueel inzicht, met onderbouwing.

Wij realiseren het ook

Mocht u na de scan over willen gaan tot aanschaf van zonnepanelen, dan helpen wij u graag verder. Dan zoeken we naar mogelijkheden om nog meer waarde uit de zonnepanelen te halen. Indien nodig door samenwerking met buren of klanten. Daarin zijn wij erg creatief. Of door aansluiting bij een inkoopcollectief om de prijs laag te krijgen. We vragen subsidie aan, we regelen plaatsing en installatie voor u. Ontzorgen, noemen wij dat. 

Sfeerbeeld: golven.